لپ تایی که در بازار هستند، معمولا بستگی به استفاده و کاربرد آن، ساخته و روانه بازار میشود. این لپ تاپ ها هر کدام امکانات خاصی برای خود دارند. به عنوان مثال، یک لپ تاپ معمولی برای کار های روزمره ساخته شده است و توانایی اجرای برنامه و بازی های سنگین را ندارد و نیاز به لپ تاپ گیمینگ و یا ورک استیشن دارند. در این مقاله میخوایم درباره لپ تاپ های گیمینگ و ورک استیشن بپردازیم.
در قدم اول باید کارایی این دو لپ تاپ را بشناسیم. باید بدانیم که آنها چیستند و مناسب برای چه نوع کارهایی هستند.
لپ تاپ WorkStation
لپ تاپ های ورک استیشن از لحاظ قدرت و پرداش و دقت عملکرد از سخت افزار بسیار قدرتمندی برخوردار هستند و میتوان خیلی از پردازش ها و کارهای سنگین را به این لپ تاپ ها سپرد. لپ تاپ های ورک استیشن قیمت بالایی دارند و علت قیمت بالای آن، بخاطر استفاده از CPU و GPU است ک بتواند از پس خواسته های سنگین بر آید. به عنوان مثال، یک انیمیشن ساز 3 بعدی، نمیتواند با یک لپ تاپ ساده کار کند و نیاز به یک لپ تاپ ورک استیشن دارد.
رم بالای این دستگاه اجازه میدهد سرعت پردازش را بالاتر ببرد و به سیستم این احازه را بدهد که زود تر کار خود را تمام کند.
این نوع لپ تاپ های یعنی ورک استیشن از پردازه های معمولی استفاده نمیکنند. بلکه از پردازه های قوی تر مثل Intel XEON و AMD Ryzen Threadripper استفاده میکند که دارای هسته بیشتر و رندرینگ سریع هستند.
توضیحات کامل تر را میتوانید در اینجا مشاهده کنید
لپ تاپ گیمینگ
با رشد صنعت بازی سازی و پیشرفت سه بعدی و گرافیک بازی ها، دیگر سیستم معمولی قادر به اجرای آن ها نیستند و به یک سیستم قدرتمند نیاز دارند تا بتوانند بدون نقص این بازی ها را اجرا کند. لپ تاپ های گیمینگ این امکان را به شما میدهد که شما بتوانید در هرجایی که هستید، با لپ تاپ خود بازی کنید. لپ تاپ های گیمینگ از جدیدترین پردازنده های بازار یعنی پردازنده های Core i7 یا i9 ایتل یا پردازنده های AMD Ryzen 9 یا AMD Ryzen 7 استفاده میکنند.
تفاوت لپ تاپ های گیمینگ و ورک استیشن
- تفاوت این دو لپ تاپ در این است که لپ تاپ های گیمینگ تا حدودی ارزان تر از لپ تاپ ورک استیشن است چون شما نیاز زیادی به قدرتی که ورک استیشن دارد، ندارید و یک درجه پایین تر میتوانید نیاز شما را برطرف کند و حتی میتوان کمتر هزینه کرد.
- لپ تاپ های ورک استیشن از کارت های گرافیک قدرتمند مانند NVIDIA, AMD Rydeon Pro, Quardo, AMD FirePro استفاده میکنند. این پردازده های گرافیکی بازی های روز دنیا رو بستگی به قدرت آن، میتواند اجرا کند ولی لپ تاپ های گیمینگ از پردازنده گرافیکی یا کارت گرافیکی استفاده میکنند که مخصوص بازی است و تونایی بالایی مثل رندر نرم افزار های حرفه ای مانند طراحی 4K ندارند چون معمولا از کارت گرافیک های معمولی مثل NVIDIA Geforce و AMD Rydeon بهره میبرند.
- از لحاظ ظاهری، لپ تاپ های گیمینگ جنبه فانتزی و طراحی های بزرگتر و اغراق شده دارند که مخاطبان خاص مثل گیمر ها را جذب کند. به عنوان مثال، سعی در نشان دادن سیستم خنک کننده و آرم و لوگوی شرکت ها برای انواع لپ تاپ های گیمینگ متفاوت است. اما در ورک استیشن، طراحی ها ساده هستند.
- صفحه نمایش مانیتور های گیمینگ به علت رندر سریع و پرهیز از شبح زدن تصویر، از مانیتور های 120 هرتز استفاده میگردد که در مقایسه با لپ تاپ ورک استیشن که با 60 هرتز تولید میگردد، یک برتری خوب است.
- نکته ی دیگر درباره تفاوت لپ تاپ های گیمینگ و ورک استیشن، اپدیت و بهینه سازی فوری و مداوم لپ تاپ های ورک استیشن است که میتواند موضوع خوبی برای کاربران این دسته باشد.
در این مقاله برای شما تفاوت لپ تاپ های گیمینگ و ورک استیشن را شرح دادیم. در جواب سوال اینکه، لپ تاپ گیمینگ برای من بهتر است یا ورک استیشن، باید گفت که بسته به نیاز خودتان دارد. اگر با نرم افزار های سنگین کار میکنید و لپ تاپ گیمینگ جواب کار شما را نمیدهد، باید گفت لپ تاپ ورک استیشن برای شما مناسب تر است. اگر میخواهید با لپ تاپ خود بازی کنید و نیازی به نرم افزار های سنگین ندارید و یا حتی استفاده ای از آن ها ندارید، لپ تاپ گیمینگ برای شما مناسب تر است.
برای خرید لپ تاپ های گیمینگ و ورک استیشن میتوانید به فروشگاه سر بزنید.
دیدگاه خود را بنویسید