هر سیستم و کامپیوتری برای خواندن و راه اندازی دیتا نیاز به قطعه‌ای به نام رم دارد. کار این قطعه‌ی سخت افزاری، ذخیره کردن فایل هایی است که بر روی سیستم توسط شما بارگذاری شده است. اما این قطعه قادر به خواندن بعضی از اطلاعات نمیباشد. اطلاعاتی مانند بایوس و دیتاهای درون کامپیوتر که توسط سازنده ی آن قرار گرفته است؛ رام مسئولیت خواندن چنین دیتاهایی را دارد.

رم/RAM

 که مخفف random access memory می‌باشد ، یک حافظه فرّار است که به صورت موقت و محدود، فایل هایی که توسط شما اجرا خواهند شد را ذخیره می‌کنند؛ به این معنی که اطلاعات ذخیره شده موقت در ماژول هنگام راه‌اندازی مجدد سیستم و یا خاموش کردن آن دیگر قابل دسترس نبوده و پاک خواهند شد. اطلاعات به صورت الکتریکی بر روی ترانزیستور ها ذخیره می‌شوند.

به همین دلیل هنگامی که جریان الکتریکی وجود نداشته باشد، داده‌ها ناپدید خواهند شد. داده ها و اطلاعات شما بر روی رم ذخیره میشوند؛ بنابراین هنگامی که برنامه یا صفحه را اجرا و باز نگه میدارید و سپس به برنامه یا صفحه‌ای دیگر منتقل می‌شوید، اطلاعات مورد نیاز شما در دسترس خواهد بود.

هنگامی که کامپیوتر خاموش می‌شود ، حافظه‌ی رم تا زمانی که قرار است این روند ادامه داشته و روشن نشود، خالی و پاک خواهد شد. همچنین حافظه‌ی رم میتواند توسط کاربران ارتقا یا گسترش یابد.

رام/ROM

حافظه‌ای فقط خواندنی یا read-only memory است کع غیر فرّار بوده و به طور دائم دستورالعمل ها را برای سیستم ذخیره می‌کند. به این معنی که اطلاعات متداوم در تراشه در جریان خواهند بود. این حافظه برای ذخیره اطلاعات و داده‌ها به جریان الکتریکی وابسته نمی‌باشد؛ به همین دلیل اطلاعاتی که بر روی آن پردازش میشوند در نبود جریان الکتریکی نیز در دسترس خواهند بود.

داده‌ها را توسط کد های باینری در سلول های جداگانه ای نوشته و به سیستم باز می‌گرداند. این اطلاعات شامل قسمت‌هایی از کامپیوتر میباشد که تغییر نمیکنند؛ مانند بخش راه‌اندازی اولیه نرم‌افزار یا دستورالعمل‌های میان‌افزاری که باعث میشود دستگاه پرینت شما راه اندازی شود. همچنین با خاموش کردن کامپیوتر هیچ اتفاقی برای اطلاعات موجود بر روی رام نخواهد افتاد. این حافظه توسط کاربران قابل ارتقا و تغییر نخواهد بود.